EXPERSITO-Hacer Gaye Çapın
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK/BİREYSEL TERAPİ

Hacer Gaye Çapın

1,417 ₺

Koç Üniversitesi mezunuyum. Kurumsal dünyada wellness danışmanı olarak çalışıyorum. Hafta sonları uluslararası bir şekilde online psikolojik danışmanlık veriyorum. Sertifikalı bir psikoloğum ve davranış geliştirme, duygu düzenleme ve daha iyiye yönelik bakış açısı değişikliği için ergenler ve yetişkinlerle çalışıyorum.
Henüz uzmanı değerlendiren olmamış. Hizmet aldıysanız değerlendirip yorum yapabilirsiniz

Hizmetin türü

Duygu Regülasyonu
(Öfke, Üzüntü, Pişmanlık, Korku, Suçluluk)
Duygu regülasyonu, kişinin kendi duyguları üzerinde kontrol sahibi olabilmesi ve çeşitli duyguların aniden yükselerek kişiye zarar vermesini önlemesi anlamına gelmektedir. Duyguları yönetme egzersizleri (meditasyon, hisleri kabullenme ve alternatif davranış geliştirme gibi) ile öz-farkındalık çalışmaları sayesinde, danışanlar olaylar karşısında daha soğukkanlı, sakin ve çözüm-odaklı kalmayı başarırlar. Bakış açılarını ve düşüncelerini pozitif yönde değiştirerek yaşadıkları olumsuzluklarda aşırı tepki vermemeyi öğrenirler. Unutmamak gerekir ki duyguları vaktinde ve sözel olarak ifade edebilmek, düşüncelerin zihnimizde sürekli dönerek bizi etkilemesini önleyici etkiye sahiptir.


Bilinçli Farkındalık
(Mindfulness) ve Öz-Şefkat
Bilinçli farkındalık; şu anda, burada ve yargılamadan bulunmayı ifade etmektedir. Kişiler ne geçmişte takılı kalırlar, ne de gelecek kaygısı güderler. Onlar ana odaklanarak hayatın tadını bir tık fazla çıkarırlar. Daha kolay odaklanabilir ve bir sorunla karşılaştıklarında sakin kafayla düşünebilirler. Farkındalık ve kabul, “mindfulness”ın ana temalarıdır. Zihnin kendi kendine ürettiği negatif konuşmaları nazikçe göndermek ve onun yerini huzurun alması bu tekniğin özelliğidir. Öz-şefkat ise, kişinin kendinin en acımasız eleştirmeni olmayı bırakmasını ve hem duygularını hem de başına gelenleri kabul ederek kendine en iyi arkadaşı gibi davranmasını içerir. Kişi kendine “Seni anlıyorum, şu anda neye ihtiyacın var?” diye sorarak aslında kendini şifalandırmaktadır da…

işilerarası İletişim
Sosyal yaşantımızda bazen çekingenlikten, bazen ise korkudan veya rahat hissetmediğimizden kendimizi doğru şekilde ifade edemeyebilmekteyiz. “Hayır” dediğimizde alacağımız tepkilerden dolayı ve kimseyi kırmak istemediğimiz için, kişilerarası ilişkilerimizde sınır çizmekte zorlanabiliriz. Ancak, kendimizi korumak ve doğru cümleleri doğru zamanda kurabilmek adına yöntemler mevcut.

Rezervasyon tarih ve saatleri

Hizmet süresi 50 dakikadır

Gün ve saat seçin, satın alın

26 Nisan 2024 (Cuma)

27 Nisan 2024 (Cumartesi)

28 Nisan 2024 (Pazar)

29 Nisan 2024 (Pazartesi)

30 Nisan 2024 (Salı)

1 Mayıs 2024 (Çarşamba)

2 Mayıs 2024 (Perşembe)

3 Mayıs 2024 (Cuma)

4 Mayıs 2024 (Cumartesi)

REZERVASYON İŞLEMLERİNİZ

-

-

İletişim bilgileriniz

`En fazla` 1000 karakter.